MEDIJI

Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

Aktualne novice

Gorazd Podbevšek imenovan za predsednika ZNS (22.06.2020)

Skupščina ZNS je za novega predsednika ZNS imenovala Gorazda Podbevška, ki je nasledil Boruta Jamnika. Imenovani so bili tudi novi člani organov ZNS za mandatno obdobje 2020-2024. Borut Jamnik je postal častni član ZNS.
Preberi več

Kaj določa #PKP1 za korporativno upravljanje? (02.04.2020)

Med ukrepi glede izvajanja insolvenčne zakonodaje v 96. členu določa, da poslovodstvo ni zavezano vložiti predloga za začetek prisilne poravnave ali stečaja, če je insolventnost družbe nasatala kot posledica razglasitve epidemije. Ukrep velja v času epide
Preberi več

AZN pozvala k zadržanju dividend do oktobra (31.03.2020)

Agencija za zavarovalni nadzor kot preventivni ukrep za zagotovitev finančne stabilnosti, pozvala k začasnemu zadržanju izplačila dividend. Kot navaja agencija, naj se nepreklicne zaveze za izplačilo dividend ne prevzemajo do 1. oktobra.
Preberi več