MEDIJI

NOVO - Smernice za nefinančno poročanje (05.07.2017)

Nove Smernice za nefinančno poročanje (metodologija za poročanje o nefinančnih informacijah) kot pomoč družbam pri razkrivanju teh informacij na bolj kakovosten, uporaben, pregleden in primerljivejši način
Preberi več

"Vprašali ste nas, mi vam odgovarjamo" (03.07.2017)

Izplačilo sejnine v primeru pisnega glasovanja, zaporedno revidiranje v družbi - zakonski roki in priporočila, Sprejem poslovnika revizijske komisije, Sklepčnost nadzornega organa ob zmanjšani sestavi, Obseg gradiva za sejo NS...
Preberi več

Čestitamo novim imetnikom Certifikata ZNS (21.06.2017)

Čestitamo novim imetnikom Certifikata ZNS: Jože Dover, mag. Nikolaj Fišer, mag. Daniel Lenart, Aleš Markežič, mag. Tea Vatovec, mag. Karin Žvokelj Jazbinšek, mag. Dragan Simeunović in Tomaž Završnik.
Preberi več

NOVO! - Prioritete za delo revizijskih komisij 2017-2018 (19.06.2017)

Določanje prioritet ni nikoli enostavno. Leti 2017 in 2018 bosta polni izzivov, predvsem zaradi uporabe spremenjene zakonodaje v praksi, hkrati pa smo še vedno priča hitro spreminjajočim geopolitičnim in ekonomskim okoliščinam ter turbulentnemu razvoju te
Preberi več

European Trust Summit 2017 (02.06.2017)

V Bruslju je 31. maja potekal "European Trust Summit 2017" z osrednjo temo "Corporate Strategy and Public Affairs in a Low - Trust World", kjer je sodelovala tudi mag. Irena Prijović, predsednica ecoDa.

Novela ZGD-1J (14.04.2017)

Sprejeta je bila novela Zakona o gospodarskih družbah (ZGD-1J) po kateri bodo morale velike družbe razkrivati tudi informacije o nefinančnem poslovanju.