Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

Why Blockchain is good news for governance

Objavljeno: 22.10.2018

Why Blockchain is good news for governance
by Lutgart Van den Berghe

Blockchain is a headline issue but how does it affect corporate governance? At a recent corporate governance discussion forum, academics, regulators and technology experts heard how blockchain can enhance governance and turn shareholder votes into cheap and secure decision-making.

In our modern digital world, concepts like disruption, artificial intelligence (AI) and blockchain have gained much attention. But these developments raise questions as to whether the current governance framework, developed for decision-making in boards and shareholder meetings, will or should be disrupted as well.

>>> več si lahko preberete v članku TUKAJ (Board Agenda)