Vabilo k vpisu na mednarodni spletni seznam »Global Board Ready Women«

Objavljeno: 20.02.2013 | Avtor: Rada Sibila

V okviru zakonodajne pobude evropske komisije za spodbujanje uravnotežene zastopanosti žensk in moških v UO oz. NS,  vabimo vse članice ZNS k vpisu na mednarodni spletni seznam »Global Board Ready Women«.

Seznam »Global Board Ready Women« in z njim povezan forum bo upravljal klub neizvršnih direktorjev pod okriljem časnika Financial Times na svetovni poslovni platformi LinkedIn, kjer je bila na pobudo evropskih poslovnih šol vzpostavljena profesionalna zaprta skupina Global Board Ready Women.  Vse ženske, vključene v to podatkovno zbirko, izpolnjujejo jasno določen sklop meril, ki so jih opredelile družbe, ki kotirajo na borzi, so visoko usposobljene in so pripravljene že zasesti mesta v upravnem odboru ali nadzornem svetu. Do seznama lahko dostopajo le člani skupine, z začasnimi gesli pa bo vpogled na seznam omogočen tudi svetovnim kadrovskim agencijam in »head hunterjem«.

POSTOPEK VPISA:
Na povezavi www.linkedin.com/groups/Global-Board-Ready-Women-4677558/about oddate prošnjo za pridružitev skupini (Join Group). Administrator skupine vas bo zaprosil za življenjepis in dve priporočili. Po preverbi dokazil boste uvrščeni na seznam in odobren vam bo dostop do skupine. Merila za vpis na seznam so predstavljena tukaj.

Predpogoj za pristop k skupini in s tem k vpisu na seznam je vzpostavljen osebni profil na omrežju Linkedin in v kolikor le tega še nimate oz. bi želeli optimizirati svojo predstavitev lahko to storite s pomočjo priročnika »LinkedIn Handbook«.

Za kakršnekoli informacije ali pomoč se lahko obrnete na Rado Sibila (rada.sibila@zdruzenje-ns.si ali tel.: 01 530 86 44).

Podobne iniciative spremljamo tudi v Sloveniji. Trenutno je še vedno odprt javni poziv Slovenske odškodninske družbe, d.d. zainteresiranim strokovnjakom in posameznikom, da posredujejo svojo prijavo v evidenco članov NS. Več o pozivu si lahko preberete tukaj.