Predstavljamo vam Certifikat ZNS Plus

Objavljeno: 25.10.2017
Predstavljamo vam Certifikat ZNS Plus

S 1.1.2018 ga bodo avtomatično prejeli tisti imetniki aktivnega Certifikata ZNS, ki svoje znanje neprekinjeno posodabljajo vsaj 6 let in udeleženci Evropskega programa korporativnega upravljanja v organizaciji ecoDa v Bruslju, ki uspešno opravijo zaključno preverjanje znanja.

Certifikat ZNS Plus predstavlja nadgradnjo Certifikata ZNS in nagrajuje tiste, ki redno in neprekinjeno posodabljajo svoja znanja s področja delovanja nadzornih svetov in upravljanja družb. S Certifikatom ZNS Plus bomo vzpostavili razlikovanje ne le med tistimi, ki se udeležijo  izobraževanja ali opravijo izpit za nadzornike, ampak tudi med tistimi, ki z rednim izobraževanjem  dokazujejo svojo zavezanost strokovnemu razvoju. Imetništvo Certifikata ZNS Plus bo tako predstavljalo najvišji standard strokovne kvalifikacije za delo v nadzornih svetih v Sloveniji.

V januarski članski anketi o delu ZNS ste člani med najpomembnejše dosežke ZNS preteklih let uvrstili Certifikat ZNS. Tako smo med strateške cilje ZNS 2020 dodali tudi skrb za certifikat, ki jo z letom 2018, ko bo nov sistem stopil v veljavo, tudi pomembno udejanjamo. Vse, ki boste s 1.1. 2018 izpolnili pogoje za pridobitev Certifikata ZNS Plus, bomo o tem obvestili in v javno dostopnem registru imetnikov Certifikata ZNS to tudi ustrezno označili.

Želimo si, da bi tudi ta iniciativa profesionalizacije nadzorniške funkcije med člani nadzornih svetov in kandidati za članstvo v nadzornih svetih pripomogla k prepoznavnosti te strokovne kvalifikacije in pomenu strokovnega razvoja na tem področju, kar tudi je naše poslanstvo.

Status vašega Certifikata ZNS lahko preverite v
Registru imetnikov Certifikata ZNS