NOVO! - Prioritete za delo revizijskih komisij 2017-2018

Objavljeno: 19.06.2017

NOVO!
Prioritete za delo RK 2017-2018

Določanje prioritet ni nikoli enostavno. Leti 2017 in 2018 bosta polni izzivov, predvsem zaradi uporabe spremenjene zakonodaje v praksi, hkrati pa smo še vedno priča hitro spreminjajočim geopolitičnim in ekonomskim okoliščinam ter turbulentnemu razvoju tehnologij. V Prioritetah za delo RK 2017/2018 pa smo izpostavili nekaj področij, ki naj bi jih revizijske komisije vključevale v program dela v letih 2017 in 2018:

1. Neposredna odgovornost RK za izbor zunanjega revizorja in njegovo neodvisnost
  2. Spremljanje aktivnosti na področju prilagajanja zahtevam spremenjenih standardov računovodskega poročanja
  3. Pomen nefinančnega poročanja
  4. Osredotočenost na etiko, preprečevanje prevar in skladnost poslovanja