Na predsedniškem forumu ZNS o izzivih upravljanja skupin podjetij

Objavljeno: 01.07.2015 | Avtor: Rada Sibila
V torek, 30. junija, je potekalo prvo srečanje Predsedniškega foruma ZNS. Namen foruma je s strokovnim poslovnim druženjem na eno od tem s področja korporativnega upravljanja med korporativni člani ZNS aktivirati predsednike uprav in nadzornih svetov ter upravnih odborov.

Tokratna tema so bili izzivi upravljanja skupin podjetij. Skupine podjetij predstavljajo pomembno ekonomsko realnost, vendar njihove upravljavske strukture tudi na evropski ravni pogosto niso dobro razvite. Izzivi so tako na pravni strani, preko skladnosti z lokalnimi standardi v primeru mednarodnih skupin podjetij (multinacionalk, skupine s podružnicami), kot na poslovni strani, ki se običajno ne sklada s pravno-organizacijsko strukturo skupine.

Z novo člansko aktivnostjo želimo pospešiti izmenjavo in prenos znanj s področja upravljanja, še dodatno motivirali družbe, njihova poslovodstva in nadzornike k boljšemu korporativnemu upravljanju.

>>> več o korporativnem članstvu si lahko preberete TUKAJ.