Letno člansko srečanje in Skupščina ZNS 2017

Objavljeno: 20.04.2017

Na Letnem članskem srečanju ZNS, 20. aprila, smo v družbi članov obeležili 20. obletnico svojega delovanja. Združenje je bilo ustanovljeno leta 1997 kot Združenje predsednikov nadzornih svetov. V dvajsetih letih je prehodilo pomembno pot in postalo najpomembnejši nosilec razvoja, mnenjski voditelj in strokovni partner s področja delovanja nadzornih svetov in korporativnega upravljanja v Sloveniji ter mednarodno uveljavljena organizacija.

Z letošnjim letom je mag. Irena Prijović, generalna sekretarka ZNS, prevzela predsedovanje European Confederation of Directors' Associations (ecoDa) v Bruslju, kar je pomembno priznanje dolgoletnemu članstvu združenja v ecoDa. ZNS je ena najstarejših takšnih organizacij v Evropi, takoj za Veliko Britanijo in Švedsko. Odlikuje jo celostni poslovni model in pomembna upoštevnost doma in tujini.

ZNS v številkah 2013-2016
V preteklem strateškem obdobju 2013-2016 smo:
  • za četrtino povečali število članov združenja in danes štejemo preko 700 članov in 16 družb, ki so naši korporativni člani.
  • večali vrednost za člane z vrsto novih članskih dogodkov in vsako leto dodajali nove članske ugodnosti.
  • prispevali  k učinkovitemu korporativnemu upravljanju z organizacijo mnogih izobraževanj in sodelovali smo na dogodkih drugih. V tem obdobju se je našega izobraževanja za »Potrdilo za nadzornike« udeležilo preko 700 udeležencev, 160 posameznikov pa je opravilo izpit in pridobilo Certifikat ZNS.
  • razvijali stroko z novimi avtonomnimi pravnimi viri, izvajali različne raziskave, študije in ankete doma in v tujini, objavljali smo različna strokovna stališča in svetovali članom, nadzornim svetom in družbam.
  • povečevali prepoznavnost in upoštevnost združenja. Redno sodelujemo z mediji in akademsko sfero. Za Slovenijo pripravljamo podlage za poročila OECD in EBRD s področja korporativnega upravljanja. Naša strokovna stališča in priporočila dobre prakse pri presoji uporabljajo tako sodišča kot regulatorji ter upravljalci.
  • poleg obsežnih mednarodnih aktivnosti razvijali mnoga nova in utrdili že ustvarjena partnerstva doma, saj lahko le s sodelovanjem vseh deležnikov spreminjamo prakso upravljanja družb.

Rast zadovoljstva članov se je povečevala. Več članov kot prej je naše delo ocenilo z odlično oceno.

Za vse doseženo in za dolgoletno tvorno sodelovanje se zahvaljujemo članom,
vsem, ki sodelujete z nami, podpirate naše delovanje ali s strokovnim delom
prispevate k poslanstvu združenja.