Priročnik za poročanje o korporativnem upravljanju

Who’s Running the Company?

 

 

Priročnik je nastal v sodelovanju IFC GCGF in ICFJ kot pomoč pri poročanju novinarjem o korporativnem upravljanju in ozaveščanju o vplivu, ki ga le ta ima na družbe, delničarje in širšo javnost. Namenjen je izkušenim novinarjem in urednikom, da bi v svojih reportažah lažje preverjali in prepoznali dogodke, ki imajo lahko resne posledice tako za sam razvoj in obstoj družbe, kot tudi za delničarje ter ostale deležnike.

Korporativno upravljanje - dejavnik trajnostne rasti

Objavljeno: 05.04.2019
Korporativno upravljanje -  dejavnik trajnostne rasti

V začetku aprila je v Bukarešti potekala 23. Evropska konferenca o korporativnem upravljanju. Osrednja tema je bila tokrat Korporativno upravljanje kot dejavnik trajnostne rasti.

Na številnih panelih so strokovnjaki iz cele Evrope nagovarjali različna vprašanja: S katerimi razvojnimi spremembami lahko dosežemo dolgoročno vrednost in trajnostno rast? Kakšna vlogo ima poročanje družb? Kako zagotoviti uspešen okvir za korporativno upravljanje, ki bo družbam z različno strukturo in lastništvom omogočal zadostno prožnost? Kako s korporativnim upravljanjem izboljšati poslovno etiko? Kako ustvariti večjo ozaveščenost in izpostaviti prednosti trajnostnega delovanja in razkritja nefinančnih informacij? Kaj naredi nadzorni svet ali upravni odbor učinkovit? Kakšna je vloga neodvisnih direktorjev?

Posnetek konference je na voljo na povezavi TUKAJ