10 let delovanja ecoDa - The Professionalism of Directors - Key to European competitiveness

Objavljeno: 24.04.2015 | Avtor: Rada Sibila
22. aprila je v okviru praznovanja 10. obletnice delovanja ecoDa (The European Confederation of Directors Associations) Bruslju potekala mednarodna konferenca z naslovom "The Professionalism of Directors - Key to European competitiveness". Osrednja tema je bila profesionalizacija nadzornih svetov, kot pomemben dejavnik zagotavljanja globalne konkurenčnosti evropskih podjetij.

ecoDa predstavlja stičišče izmenjave nacionalnih mnenj in izkušenj na najvišji ravni. Že 10. leto uspešno promovira strokovnost in profesionalizem članov upravnih odborov in nadzornih svetov, oblikuje dobro prakso korporativnega upravljanja in zastopa interese svojih članov v EU institucijah. Kaj pravzaprav ecoda je, za kaj se zavzema in kakšne so smernice za prihodnost nadzornih svetov in upravnih odborov si lahko ogledate v kratkem predstavitvenem filmu TUKAJ.