Korporativno upravljanje - dejavnik trajnostne rasti

Objavljeno: 05.04.2019
Korporativno upravljanje -  dejavnik trajnostne rasti

V začetku aprila je v Bukarešti potekala 23. Evropska konferenca o korporativnem upravljanju. Osrednja tema je bila tokrat Korporativno upravljanje kot dejavnik trajnostne rasti.

Na številnih panelih so strokovnjaki iz cele Evrope nagovarjali različna vprašanja: S katerimi razvojnimi spremembami lahko dosežemo dolgoročno vrednost in trajnostno rast? Kakšna vlogo ima poročanje družb? Kako zagotoviti uspešen okvir za korporativno upravljanje, ki bo družbam z različno strukturo in lastništvom omogočal zadostno prožnost? Kako s korporativnim upravljanjem izboljšati poslovno etiko? Kako ustvariti večjo ozaveščenost in izpostaviti prednosti trajnostnega delovanja in razkritja nefinančnih informacij? Kaj naredi nadzorni svet ali upravni odbor učinkovit? Kakšna je vloga neodvisnih direktorjev?

Posnetek konference je na voljo na povezavi TUKAJ